Over ons

Huis de Beurs is een klassiek, nostalgisch Gronings café restaurant dat omstreeks 1795 al zou zijn gevestigd op de hoek van de Folkingestraat en het A-Kerkhof. Huis de Beurs ontleent haar naam aan de aan de overzijde gevestigde Korenbeurs, waar tot ver in de 20e eeuw granen, zaden en peulvruchten, afkomstig van de Ommelanden, werden verhandeld. In het logo van Huis de Beurs verwijst het hoofd van Mercurius (de god van de koophandel) naar hun nering.
Het monumentale pand waar Huis de Beurs is gevestigd kent een rijke geschiedenis. In de loop der tijd heeft het onder andere gediend als logement voor handelsreizigers, concertzaal, venduhuis, bioscoop, stripteasetent, kegelbaan en schouwburg avant-la-lettre. Na de bevrijding in 1945 zijn er enige tijd Duitsers en collaborateurs geïnterneerd.
Een illustratie van de veelheid van de functies zien we in 1885 als in Huis de Beurs een afdeling van de Sociaal Democratische Bond, de voorloper van de PVDA, wordt opgericht. Veel sociaaldemocraten kwamen er samen. Een gedenksteen van HENRI DE Wolf uit 1985, voorzien van een citaat uit de marxistische leer, herinnert in de zijgevel aan deze gebeurtenis. Door de jaren heen is Huis de Beurs een rood nest gebleven; vele socialistische complotten zijn er gesmeed.

Contact

Huis de Beurs | A-Kerkhof Zuid Zijde 4 | 9711 JB Groningen

In hartje Groningen in de schaduw van de A-kerk en de Korenbeurs staat het team van Huis de Beurs dagelijks voor u klaar om u gastvrij te ontvangen.

Restaurant reserveringen:
Telefonisch: 050 312 0333
Online reserveren

Vragen voor het restaurant: reserveringen@huisdebeurs.nl

Openingstijden:
Maandag: 11.00 uur
Dinsdag: 10.00 uur
Woensdag: 10.00 uur
Donderdag: 10.00 uur
Vrijdag: 10.00 uur
Zaterdag: 10.00 uur
Zondag: 11.00 uur
KeukenDe keuken is maandag t/m zondag vanaf 12.00 uur geopend.

Voor groepsreserveringen (vanaf 10 personen), vergaderingen & andere events kunt u contact opnemen met E:  info@huisdebeurs.nl